EuRail | Ce este EuRail?

Totul despre EuRail

Cu totii iubim concediile in afara tarii: ne permit sa interactionam cu noi culturi, gastronomii, traditii si obiceiuri. De cele mai multe ori, planurile noastre de vacanta sunt date peste cap de preturile ridicate pe care companiile aeriene le practica, de regula in perioada concediilor.

O alternativa pare a fi calatoria cu automobilul, care implica insa costuri precum taxele de autostrada si combustibilul. Indiferent daca vreti sa ajungeti in cele mai cunoscute capitale europene sau vreti sa descoperiti acele frumuseti ascunse ale Europei, puteti lua in calcul si varianta de a calatori prin intermediul Eurail.

Ce este Eurail?

Eurail este un permis de tren ce va ofera toata flexibilitatea de care aveti nevoie atunci cand calatoriti in Europa. Compania isi are sediul in Olanda, dispunand de sedii in Statele Unite ale Americii, Irlanda si Singapore. Se adreseaza rezidentilor non-europeni ce doresc sa descopere frumusetea continentului.

Eurail exista din anul 2006 si, contrar asteptarilor, nu ofera spre vanzare bilete de tren, motiv pentru care nu veti vedea vreodata un tren care poarta numele de Eurail. Compania nu face decat sa faciliteze calatoriile cu trenul, prin cooperarea cu companii ferviare distincte, din 28 de tari europene. Scopul acesteia este de a oferi clientilor din toata lumea calatorii de neuitat pe teritoriul Europei.

eurail

Tipuri de bilete Eurail

Eurail pune la dispozitia clientilor din toata lumea 3 tipuri de abonamente pentru concediile lor din Europa. Cel mai cuprinzator poarta denumirea de Eurail Global Pass si se bucura de valabilitate in 28 de tari europene, oferind un numar limitat de zile de calatorie, intr-o perioada de timp cuprinsa intre 15 zile si 3 luni de zile.

Compania mai dispune de abonamente Eurail Select Pass. Acestea permit calatorii in pana la 4 tari invecinate, fiind extrem de avantajoase pentru un concediu nu foarte lung. Cele din urma sunt abonamentele Eurail pentru o singura tara. Asa cum reiese si din nume, ele sunt valabile pentru calatorii intr-o tara, pe parcursul unui numar limitat de zile de calatorie, in decursul unei singure luni.

In functie de tara vizitata si regulile pe care fiecare institutie le impune, este posibil sa puteti beneficia de diverse reduceri aditionale. Acestea se ofera de regula de catre companii feroviare private, de feriboturi, unitati de cazare sau chiar de diverse muzee sau atractii turistice.

In situatia in care veti folosi, spre exemplu, un feribot ce ofera reducere cu abonamentul Eurail, nu trebuie sa risipiti o zi de calatorie, in masura in care nu veti folosi in aceeasi zi alte trenuri incluse in abonament. Eurail nu acopera calatoriile cu transportul public in comun. Se supun exceptiilor trenurile suburbane care intra sub umbrela companiilor feroviare ce accepta abonamentele.

Cum functioneaza biletele Eurail

Abonamentul Eurail trebuie activat premergator calatoriei, fie direct de pe website-ul companiei, fie intr-o gara europeana. Ambele modalitati sunt corecte si nu implica costuri suplimentare. In calendarul de calatorie al abonamentului trebuie bifata ziua de calatorie cu un stilou cu cerneala albastra sau neagra, inainte de a va imbarca in tren.

De asemenea, veti dispune de un raport de calatorie care este anexat la abonamentele Eurail Global Pass. Acesta trebuie completat cu informatii precum: datele de calatorie, orele de plecare, orele de sosire, statia de plecare si desigur, statia de sosire. In situatia in care veti schimba doua trenuri pentru a ajunge dintr-un oras in altul, raportul de calatorie va contine cele doua inregistrari. Nu uitati sa completati aceste rapoarte premergator imbarcarii in tren, pentru a evita situatiile neplacute.

Veti avea obligatia de a prezenta controlorului abonamentul Eurail. In functie de tipul de control, este posibil sa va fie solicitate si acte aditionale, precum un pasaport sau act de identitate. Datele acestora sunt indicate pe abonament, motiv pentru care este posibil sa doreasca sa verifice daca datele in cauza coincid si nu calatoriti cu abonamentul altcuiva.

In cate tari se poate folosi Eurail

Abonamentele Eurail se pot utiliza in 28 de tari europene, dupa cum urmeaza:

 • Austria
 • Belgia
 • Bosnia-Herzegovina
 • Bulgaria
 • Croatia
 • Cehia
 • Denenarca
 • Finlanda
 • Franta
 • Germania
 • Grecia
 • Ungaria
 • Irlanda
 • Italia
 • Luxemburg
 • Muntenegru
 • Olanda
 • Norvegia
 • Polonia
 • Portugalia
 • Romania
 • Serbia
 • Slovacia
 • Slovenia
 • Spania
 • Suedia
 • Elvetia
 • Turcia

Cat costa Eurail

Atunci cand ne raportam la abonamentele Eurail, o intrebare comuna este aceea referitoare la preturi. Desigur, ele variaza in functie de tipul de abonament ales, ofertele existente, varsta persoanelor ce calatoresc etc. Pentru a avea o imagine de ansamblu, va prezentam preturile disponibile pentru fiecare pachet in parte, in functie de toate variabilele posibile.

Eurail Global Pass

Pentru tineri cu varste cuprinse intre 12 si 25 de ani ce doresc posibilitatea de a calatori la clasa I, preturile pornesc de la 368 de euro si cresc pana la 1288. Pentru aceasi categorie de persoane, insa cu posibilitatea de calatorie la clasa a II-a, preturile pornesc de la 300 euro si ajung pana la 1048 euro. Preturile pentru adulti se incadreaza in intervalul 459 – 1609 euro.

Este posibil ca pe parcursul anului compania sa ofere diverse promotii si reduceri. Preturile intregi, fara reduceri, sunt urmatoarele:

Preturile pentru EuRail: Global Pass

Tarife tineri (12-25 ani) clasa I 

5 zile intr-o luna – 368 euro

7 zile intr-o luna – 448 euro

10 zile in 2 luni – 553 euro

15 zile in 2 luni – 724 euro

15 zile continuu – 470 euro

22 zile continuu – 605 euro

1 luna continuu – 742 euro

2 luni continuu – 1046 euro

3 luni continuu – 1288 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife tineri (12-25 ani) clasa II

5 zile intr-o luna – 300 euro

7 zile intr-o luna – 365 euro

10 zile in 2 luni – 450 euro

15 zile in 2 luni – 589 euro

15 zile continuu – 383 euro

22 zile continuu – 492 euro

1 luna continuu – 604 euro

2 luni continuu – 851 euro

3 luni continuu – 1048 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife adulti (>26 ani) clasa I 

5 zile intr-o luna – 459 euro

7 zile intr-o luna – 559 euro

10 zile in 2 luni – 689 euro

15 zile in 2 luni – 903 euro

15 zile continuu – 585 euro

22 zile continuu – 754 euro

1 luna continuu – 926 euro

2 luni continuu – 1305 euro

3 luni continuu – 1609 euro

Cumpara Bilet →

.

Eurail pune la dispozitia calatorilor pachete pentru familii Eurail Global Pass, special concepute pentru a fi mai avantajoase decat achizitionarea separata a biletelor. Acestea variaza in functie de numarul de adulti si copii care urmează să călătorească.

Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

Exploreaza pana la 30 de tari cu Global Pass

Eurail Select Pass

Cu acest tip de abonamente puteti alege pachetul de 4 tari sau pachetul de 3 tari. Pentru primul pachet preturile pornesc de la 135 euro, iar pentru cel de-al doilea, de la 126 euro. Intrucat preturile sunt flexibile in functie de tara aleasa, vom prezenta preturile pe care le veti plati pentru un circuit anume, in asa maniera incat sa aveti un punct de referinta.

Vom folosi ca exemplu circuitul Franta-Germania-Italia-Elvetia. Este posibil ca pe parcursul anului compania sa ofere diverse promotii si reduceri. Preturile intregi, fara reduceri, sunt urmatoarele:

Preturile pentru EuRail Select Pass

Tarife tineri (12-25 ani) clasa I 

5 zile in 2 luni – 336 euro

6 zile in 2 luni – 366 euro

8 zile in 2 luni – 427 euro

10 zile in 2 luni – 487 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife tineri (12-25 ani) clasa II

5 zile in 2 luni – 274 euro

6 zile in 2 luni – 299 euro

8 zile in 2 luni – 348 euro

10 zile in 2 luni – 397 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife adulti (>26 ani) clasa I 

5 zile in 2 luni – 418 euro

6 zile in 2 luni – 456 euro

8 zile in 2 luni – 532 euro

10 zile in 2 luni – 607 euro

Cumpara Bilet →

.

*Si pentru acest tip de abonament exista posibilitatea de achizitionare a unui pachet Family, al carui pret variaza in functie de numarul de adulti si copii, precum si varianta de zile aleasa.

Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

Exploreaza mai multe tari cu Select Pass

Eurail One Country Pass

Acest pachet poate fi utilizat pentru o singura tara, pe parcursul limitat a unor zile de calatorie. Preturile variaza in functie de tara pentru care se opteaza, motiv pentru care vom alege Italia ca exemplu pentru un punct de referinta referitor la preturile practicate de companie.

Preturile pentru EuRail One Country Pass

Tarife tineri (12-25 ani) clasa I 

3 zile in 1 luna – 159 euro

4 zile in 1 luna – 191 euro

5 zile in 1 luna – 220 euro

8 zile in 1 luna – 296 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife tineri (12-25 ani) clasa II

3 zile in 1 luna – 130 euro

4 zile in 1 luna – 156 euro

5 zile in 1 luna – 179 euro

8 zile in 1 luna – 241 euro

Cumpara Bilet →

.
.

Tarife adulti (>26 ani) clasa I 

3 zile in 1 luna – 198 euro

4 zile in 1 luna – 237 euro

5 zile in 1 luna – 273 euro

8 zile in 1 luna –369 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife adulti (>26 ani) clasa a II-a

3 zile in 1 luna – 159 euro

4 zile in 1 luna – 191 euro

5 zile in 1 luna – 220 euro

8 zile in 1 luna – 296 euro

Cumpara Bilet →

.
.

Pachetele pentru familii variaza in functie de elemente precum: numarul de zile ales, numarul de adulti si numarul de copii.

Preturile prezentate mai sus sunt cele de referinta, existand posibilitatea ca acestora sa li se aplice ocazional diverse reduceri. De asemenea, exista situatii cand ele difera de la o tara la alta sau de la un circuit la altul, motiv pentru care este necesar sa verificati cu atentie care este pretul practicat la momentul in care dumneavoastra intentionati sa achizitionati un astfel de abnament.

Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

Exploreaza o tara in detaliu cu Country Pass

FAQ EuRail Pass

Din dorinta de a va oferi informatii cat mai complexe si cuprinzatoare, va punem la dispozitie raspunsuri pentru cele mai comune intrebari la care cautati raspunsuri.

De ce ar trebui sa mergi cu Eurail?

Abonamentele Eurail sunt excelente pentru tine daca vrei sa realizezi un circuit turistic ce cuprinde mai multe tari, iar costurile aferente practicate de companiile aeriene sunt scumpe. Acestea sunt accesibile ca pret si flexibile, oferindu-ti posibilitatea de a-ti planifica vacanta exact asa cum iti doresti. Desigur, mai exista varianta de a calatori cu masina personala, insa aceasta implica atat costurile de combustibil, cat si cele de autostrada. In conditiile in care circuitul este unul complex, este posibil ca toate aceste costuri sa fie prea mari. 

Garile sunt foarte bine pozitionate in interiorul oraselor pentru ca vizitatorii sa poata ajunge repede la obiectivele turistice de interes. Cele mai multe gari sunt construite in centrul orasului. Reteaua de transport ferovier din Europa este foarte bine dezvoltata, dispunand de multe trenuri ce circula in regim TGV. De regula, exista cate 3-4 trenuri pe zi care merg spre o anume destinatie, acesta fiind un alt motiv pentru care Eurail reprezinta o alternativa avantajoasa de a calatori.

Ce trenuri intra in Eurail?

După cum am mai precizat anterior, Eurail nu este o companie feroviara si, implicit, nu dispune de trenuri. Eurail faciliteaza calatoriile cu trenul prin cooperarea cu companiile feroviare din diverse tari europene.

Cum sunt trenurile Eurail?

De regula, trenurile din tarile Uniunii Europene sunt curate, oferind calatorilor conditii decente de transport. Sunt rapide, multe functionand in regim TGV.

Ce sa faci in Eurail?

Majoritatea trenurilor care circula pe distante mari dispun de vagon cu bufet si bar, de unde puteti achizitiona gustari, bauturi sau racoritoare. Anumite trenuri dispun de vagoane restaurant, unde puteti servi micul dejun, pranzul sau cina. Serviciul de masa nu este atat de frecvent intalnit precum cel de bufet si bar. 

Cat dureaza Eurail?

Durata calatoriilor Eurail variaza in functie de destinatiile si perioada de timp alese. Cel mai cuprinzator bilet va permite sa calatoriti cu Eurail 3 luni continuu, avand astfel timp suficient pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din Europa.

Calatoriile cu Eurail prezinta o serie de avantaje pentru care merita incercate macar o data in viata. Cu toate acestea, este necesar sa luati in calcul si faptul ca o mare parte din timpul calatoriei dvs o veti petrece in tren. De asemenea, nu recomandam ca bagajul sa fie foarte cuprinzator, intrucat va trebui sa il carati dupa dumneavastra si puteti obosi.