InterRail Pass | Permisul InterRail

Totul despre Interrail Global Pass

Calatoriile cu InterRail Global Pass castiga o tot mai mare popularitate in randul cetatenilor europeni. Fie ca ne raportam la dorinta de a vizita cele mai importante orase din Europa sau la dorinta de a descoperi comorile ascunse ale frumosului continent, InterRail este o solutie confortabila si accesibila la pret. Mai mult decat atat, o excursie cu trenul este reteta perfecta pentru un concediu spontan, iesit din comun si plin de aventura.

Navigare Rapida

 

Ce este InterRail Global Pass?

Ce acopera InterRail Global Pass

Cat costa un InterRail Pass

Cat costa un InterRail Global Pass?

Cat costa un InterRail One Country Pass?

Cine poate sa cumpere un InterRail Pass?

Cine poate folosi InterRail Pass?

Care InterRail Pass este mai bun?

FAQ InterRail Pass

Ce este InterRail Global Pass?

Daca nu ati mai auzit pana acum numele de InterRail, probabil sunteti tentat sa credeti ca se refera la o companie de transport feroviar. In realitate, InterRail este o companie ce nu dispune de niciun tren, ci doar faciliteaza vizitarea Europei, prin intermediul colaborarilor pe care le-a creat. Aceste cooperari s-au realizat intre InterRail si diverse companii feroviare din tari europene.

InterRail Global Pass este cel mai cunoscut tip de abonament pe care compania il pune la dispozitia clientilor. El se compune din biletul propriu zis si o coperta care include un raport de calatorie. Ele sunt valabile doar impreuna, neavand nicio valoare daca sunt separate. In momentul in care se achizitioneaza un astfel de abonament, posesorul completeaza datele personale si detalii referitoare la bilet in raportul de calatorie.

Inainte de a se urca in tren, calatorul are obligatia de a inregistra cursa in jurnalul de calatorie, prin insemnarea datei in coloana aferenta, folosind cerneala albastra sau neagra. In functie de preferinte si buget, se poate opta pentru un abonament la clasa I sau unul la clasa a II-a. Abonamentele la prima clasa sunt mai scumpe la pret, insa va permit si sa calatoriti la clasa a II-a. In schimb, un permis la clasa a II-a nu va permite accesul la clasa I, decat daca acceptati sa platiti un supliment de pret, care sa echivaleze valoarea.

Ce acopera InterRail Global Pass

InterRail Global Pass va ajuta sa calatoriti in pana 30 de tari din Europa, in functie de tipul de permis pentru care optati. Multitudinea de tipuri de permise va permite sa il alegeti pe acela ce se potriveste optim nevoilor dumneavoastra.

Daca planuiti un concediu scurt, de maxim doua saptamani, probabil ca va puteti rezuma la un abonament cu 5 zile de calatorie, in 15 zile. Daca doriti ca vacanta dumneavoastra sa fie una cat mai complexa si sa vizitati un numar cat mai mare de tari europene, puteti opta pentru un abonament mai mare, precum cel de o luna, ce va permite ca in acest interval de timp sa calatoriti oricat doriti.

InterRail Global Pass mai poate oferi acces in autobuze, vapoare sau diverse alte reduceri la unitatile de cazare, atractii turistice etc. Desigur, aceste beneficii sunt oferite optional de diverse entitati, motiv pentru care detinerea unui InterRail Global Pass nu ofera gratuitate la orice cursa cu vaporul sau reducere la orice hotel dintr-o anumita tara.

Transportul gratuit se poate realiza doar in ziua notata de dumneavoastra. De asemenea, orice calatorie cu tarif redus nu necesita ca dumneavoastra sa risipiti o zi de calatorie. Puteti beneficia de reduceri pana inainte de ultima zi de valabilitate a abonamentului.

Faptul ca detineti un InterRail Global Pass nu va garanteaza locul in tren. Pentru a va asigura ca veti dispune de locul dumneavoastra, este necesar sa faceti o rezervare in avans, pentru care de cele mai multe ori se platesc taxe suplimentare. In valoarea permisului nu sunt incluse nici taxele de vagon de dormit, mese, taxe portuare sau alte servicii oferite la bord.

Cat costa un InterRail Pass

Preturile pentru un InterRail Pass difera in functie de tipul de permis pentru care se opteaza, varsta cumparatorului, clasa la care acesta doreste sa calatoreasca si alte conditii. Pe langa InterRail Global Pass, compania mai dispune si de un alt tip de abonament, denumit One Country Pass. Preturile acestuia din urma variaza in functie de tara pentru care se doreste permisul.

Acesta este mult mai ieftin pentru tarile ce nu dispun de un sistem de transporturi foarte bine pus la punct, aici incadrandu-se cu precadere tarile din Europa de Est. Pentru state precum Germania, Elvetia, Marea Britanie, Suedia sau Spania, permisele sunt putin mai scumpe, iar serviciile oferite de companiile feroviare mult mai calitative.

Cat costa un InterRail Global Pass?

Cel mai ieftin permis InterRail Global Pass pentru calatorii la clasa I este de 331 de euro, iar cel mai scump si cuprinzator este de 787 euro (pentru tineri cu varste de pana la 25 de ani). In ceea ce priveste calatoriile la clasa a II-a pentru aceeasi grupa de varsta, cel mai ieftin permis este de 200 de euro, iar cel mai scump este de 479.

Tarifele pentru InterRail Gobal Pass la adulti sunt mai scumpe decat cele pentru categoria de varsta precedenta. Astfel, cel mai ieftin abonament pentru calatorii la clasa I este de 413 euro, iar cel mai scump de 983. Daca sunteti dispusi sa taiati din confort, puteti calatori fara probleme la clasa a II-a, preturile abonamentelor incadrandu-se in intervalul 264 – 626 euro.

In situatia in care doriti sa calatoriti impreuna cu familia, este important sa stiti ca InterRail ofera pachete speciale de permise in acest sens. Intrucat oferta este una personalizata, variind in functie de numarul de zile ales, numarul de adulti si numarul de tineri, nu putem sa va oferim un pret exact.

Preturile pentru Permisul Interrail: Global Pass

Tarife tineri ( <25 ani) clasa I

5 zile in 15 zile – 331 euro

7 zile in 1 luna – 393 euro

10 in 1 luna –471 euro

15 in 1 luna – 579 euro

15 zile continuu – 520 euro

22 zile continuu – 608 euro

1 luna continuu – 787 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife tineri (>25 ani) clasa I

5 zile in 15 zile – 200 euro

7 zile in 1 luna – 246 euro

10 in 1 luna –292 euro

15 in 1 luna – 361 euro

15 zile continuu – 338 euro

22 zile continuu – 374 euro

1 luna continuu – 479 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife adulti (>26 ani) clasa I

5 zile in 15 zile – 413 euro

7 zile in 1 luna – 491 euro

10 in 1 luna –588 euro

15 in 1 luna – 723 euro

15 zile continuu – 650 euro

22 zile continuu – 760 euro

1 luna continuu – 983 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife adulti (>26 ani) clasa a II-a

 

5 zile in 15 zile – 264 euro

7 zile in 1 luna – 315 euro

10 in 1 luna –374 euro

15 in 1 luna –463 euro

15 zile continuu –414 euro

22 zile continuu – 484 euro

1 luna continuu – 626 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife seniori(>60 ani) clasa I

 

5 zile in 15 zile – 372 euro

7 zile in 1 luna – 442 euro

10 in 1 luna –529 euro

15 in 1 luna – 651 euro

15 zile continuu – 586 euro

22 zile continuu – 685 euro

1 luna continuu – 886 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife seniori(>60 ani) clasa a II-a

 

5 zile in 15 zile – 238 euro

7 zile in 1 luna – 284 euro

10 in 1 luna – 338 euro

15 in 1 luna – 417 euro

15 zile continuu – 373 euro

22 zile continuu – 437 euro

1 luna continuu – 564 euro

Cumpara Bilet →
.

Cat costa un InterRail One Country Pass?

Compania mai pune la dispozitia clientilor un tip de permis  denumit InterRail One County Pass. Acesta este gandit in asa maniera incat sa permita vizitarea in amanunt a unei singure tari, pentru o perioada de cateva zile. Pretul acestor permise nu este unul fix, diferentiindu-se de la o tara la alta.

Tarife InterRail One Country Pass pentru Germania

Pentru a va putea face o imagine de ansamblu cu privire la pret, totusi, ne vom raporta la abonamentele din Germania, cu mentiunea ca acestea sunt mai scumpe la pret decat cele din tari precum Bulgaria, Cehia, Croatia etc.

Preturile pentru Permisul Interrail: One Country Pass

Tarife tineri (

3 zile in 1 luna – 148 euro

4 zile in 1 luna – 187 euro

5 zile in 1 luna – 249 euro

8 zile in 1 luna – 301 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife tineri (>25 ani) clasa I

3 zile in 1 luna – 87 euro

4 zile in 1 luna – 108 euro

5 zile in 1 luna – 141 euro

8 zile in 1 luna – 176 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife adulti (>26 ani) clasa I

3 zile in 1 luna – 185 euro

4 zile in 1 luna – 233 euro

5 zile in 1 luna – 311 euro

8 zile in 1 luna –376 euro

Cumpara Bilet →

.

Tarife adulti (>26 ani) clasa a II-a

 

3 zile in 1 luna – 118 euro

4 zile in 1 luna – 149 euro

5 zile in 1 luna – 199 euro

8 zile in 1 luna – 239 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife seniori(>60 ani) clasa I

 

3 zile in 1 luna – 167 euro

4 zile in 1 luna – 210 euro

5 zile in 1 luna – 1280 euro

8 zile in 1 luna – 339 euro

Cumpara Bilet →
.

Tarife seniori(>60 ani) clasa a II-a

3 zile in 1 luna – 106 euro

4 zile in 1 luna – 134 euro

5 zile in 1 luna – 179 euro

8 zile in 1 luna – 215 euro

Cumpara Bilet →
.

FAQ InterRail Pass

Ne dorim sa va oferim constant informatii cat mai complexe referitoare la InterRail Pass. De aceea, va oferim aici raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari pe care dumneavoastra ni le adresati.

Cine poate sa cumpere un InterRail Pass?
Permisele InterRail pot fi achizitionate de oricine: tineri, adulti, seniori, familii etc. Atunci cand achizitionati abonamentele este necesar sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate si/sau pasaportul persoanei care va calatori cu acel permis.
Cine poate folosi InterRail Pass?

InterRail Pass poate fi utilizat de orice persoana, din orice categorie de varsta. Desigur, permisele InterRail Pass nu pot fi transmise de la un calator la altul. Pe acestea sunt inscriptionate datele persoanei care le detine, pentru o simpla identificare. In situatia in care datele din pasaport nu coincid cu cele de pe bilet, calatorul risca suspendarea permisului si chiar amendarea. De asemenea, calatorii cu varste mai mici de 18 ani trebuie sa respecte legislatia in vigoare cu privire la transportul international de persoane.

Care InterRail Pass este mai bun?

O intrebare comuna a persoanelor interesate de permisele puse la dispozitie de InterRail vizeaza tipul de abonament optim. Consideram ca nu exista un raspuns corect la aceasta intrebare, intrucat fiecare din cele doua tipuri de abonamente indeplineste un alt scop. InterRail Global Pass este conceput pentru vizitarea a cat mai multe tari din Europa prin intermediul trenului, in vreme ce InterRail One Country Pass este conceput pentru vizitarea in amanunt a unei singure tari.

Recomandarea noastra este sa optati pentru un One Country Pass daca concediul dumneavoastra este de scurta durata. In incercarea de a vizita cat mai multe tari in doar cateva zile, de pilda, nu faceti decat sa obositi si sa petreceti mult timp in tren, plimbandu-va dintr-un punct in altul. Daca concediul dumneavoastra se intinde pe o durata indelungata de timp, cu siguranta Global Pass este alegerea cea mai potrivita. Veti avea tot timpul necesar la dispozitie, astfel incat sa vizitati fiecare punct turistic fara a va grabi.

Care InterRail este mai ieftin: InterRail sau Eurail?

Pentru inceput, este necesar sa intelegeti ca preturile sunt diferite din pricina faptului ca abonamentele Eurail sunt altfel gandite fata de cele InterRail. Permisele Eurail se intind pe perioade de timp mai indelungate si se adreseaza unui alt grup tinta. Diferentele de pret nu sunt foarte mari, ele datorandu-se numarului diferit de zile de calatorie si zile de valabilitate.

Eurail si InterRail reprezinta acelasi abonament?

EuRail si InterRail sunt concepte ale aceleiasi companii mama, dar care se adreseaza unor grupuri tinta distincte. InterRail se adreseaza cetatenilor europeni care vor sa descopere frumusetile Europei, oferindu-le posibilitatea de a calatori in 30 de tari. Abonamentele Eurail sunt proiectate pentru non-rezidentii europeni, oferindu-le posibilitatea de a vizita 28 de tari din Europa.

Indiferent de tipul de abonament pentru care optati, InterRail se dovedeste o modalitate optima de petrecere a unui concediu plin de aventura si amintiri de neuitat. Pentru a va asigura ca aveti parte de experiente cat mai placute, asigurati-va ca bagajul pe care il luati in calatorie nu este dificil de transportat si ca verificati in avans care sunt costurile aferente rezervarilor, ce nu sunt acoperite de permis.