Recenzie InterRail

 

Descopera Europa cu EuRail

Nimic nu ne entuziasmeaza mai mult decat concediile. Calatoriile dintr-un punct in altul cu avionul sunt destul de costisitoare, iar cele cu masina personala pot fi obositoare. Mai mult decat atat, intervin si taxele de autostrada, ce scumpesc semnificativ vacanta. Fie ca doriti sa vizitati capitalele faimoase ale tarilor din Europa sau doriti sa ii descoperiti acele „comori ascunse”, cu siguranta Eurail este o varianta demna de luat in considerare. 

Navigare Rapida

Istoric EuRail

Pentru Cine este EuRail

Tarile in care se pot folosi permisele EuRail

De unde se pot cumpara biletele EuRail?

Avantajele EuRail

Concluzie 

 

Istoric eurail.com

Eurail pune la dispozitia clientilor diverse permise de calatorie valabile pentru calatoriile cu trenul in Europa. Compania nu dispune de trenuri proprii, ci doar colaboreaza cu diverse companii feroviare din 28 de tari europene. Permisele Eurail au fost lansate in anul 1959, de atunci bucurandu-se de o tot mai mare popularitate.

Compania ofera spre vanzare trei tipuri distincte de permise. Cel mai cuprinzator dintre ele este Global Pass, care ofera turistilor posibilitatea de a vizita oricare dintre cele 28 de tari ale Europei, in ordinea dorita de acestia. Select Pass este al doilea tip de permis, ce ofera calatorului posibilitatea de a alege un anume circuit. Acesta se poate compune din 2, 3 sau 4 tari invecinate. Al treilea tip de abonament este One Country Pass, ce permite explorarea unei singure tari.

Pentru cine este Eurail.com

Eurail ofera permise pentru rezidentii non-europeni, ce vor sa descopere frumusetile Europei. In situatia in care sunteti cetatean european, insa locuiti intr-o tara non-europeana, aveti posibilitatea de a utiliza fie InterRail, cat si Eurail.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca un permis InterRail nu va fi valid in tara proprie, decat daca optati pentru un InterRail Global Pass, ce va ofera doua calatorii (in afara tarii si inapoi). La fel se intampla si daca sunteti cetatean non-european, insa sunteti rezident al unei tari europene. Daca sunteti cetatean non-european si traiti in afara Europei, puteti opta doar pentru Eurail. Veti avea nevoie de o dovada a cetateniei alaturi de bilet, pentru a o prezenta controlorilor.

Tarile in care se pot folosi permisele Eurail

Permisele Eurail sunt valabile pentru urmatoarele tari: Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Turcia.

Daca optati pentru Global Pass sau One Country Pass, este important sa stiti ca dispun de tarife flexibile. Acest lucru se datoreaza diferentelor ce intervin de la tara la tara. Spre exemplu, tarile cu sisteme de transport feroviar foarte bine dezvoltate (Danemarca, Elvetia, Suedia, Germania etc) sunt mai scumpe decat cele mai slabe din acest punct de vedere ( Romania, Serbia, Muntenegru, Cehia etc).

De unde pot cumpara bilete Eurail

Permisele Eurail pot fi achizitionate din diverse locuri, motiv pentru care puteti alege varianta ce se pliaza optim preferintelor dumneavoastra. Pentru o comanda simpla si rapida, puteti sa le cumparati direct de pe site-urile eurail.ro sau eurail.com. Nu va fi necesar sa va deplasati la un sediu fizic, intreg procesul realizandu-se online.

De asemenea, puteti achizitiona permise din gara din orasul dumneavoastra, agentiile de voiaj sau de la statiile incluse in transportul cu Eurail. Aceasta varianta este de preferat daca doriti sa adresati intrebari suplimentare sau sa gasiti raspunsuri pentru orice nelamuriri. Acest lucru se poate realiza si pentru comanda online, prin simpla contactare a unui departament de servciu cu cu clientii.

Avantajele InterRail

Eurail este foarte avantajos multumita flexibilitatii pe care o permite. Vi se pare ca vremea ploioasa din Amsterdam va strica cheful de a vizita? Nu trebuie decat sa va intoarceti la gara si sa urcati in urmatorul tren. Ati descoperit ca Barcelona dispune de alte atractii pe care nu le-ati inclus in planul initial? Puteti sa cautati cazare si sa mai stati o noapte acolo.

Preturile sunt extrem de avantajoase, mai ales pentru acele calatorii cuprinzatoare, ce va permit descoperirea locurilor in amanunt. In functie de trenul cu care calatoriti, este posibil sa aveti supriza de a descoperi ca dispun de prize functionale, conexiune wi-fi, vagon bar sau chiar restaurant. Anumite vagoane cuseta dispun si de dusuri pe coridor, ceea ce inseamna ca aveti in tren tot ce urmariti la o unitate de cazare. Economisiti atat timp, cat si bani.

Un alt avantaj al permiselor este ca includ in circuit diverse trenuri pitoresti din Europa, ce va vor bucura privirea. Merita sa calatoriti cu Glacier Express prin Alpii elvetieni, cu Black Forest Lines prin Germania sau Bergen Railway prin Norvegia.

Concluzie

Eurail este alegerea ideala pentru un concediu plin de aventura, pe care cu siguranta vi-l veti aminti pana la batranete. Recomandarea noastra este sa planificati excursia in detaliu si sa nu optati pentru bagaje foarte mari, in asa fel incat sa va bucurati cum trebuie de aceasta experienta.

Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

Exploreaza pana la 30 de tari cu Global PassExploreaza o tara in detaliu cu Country Pass

Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

Global PassCountry Pass