Recenzie InterRail

Calatoreste pana la 30 de tari Europene

Multi dintre noi se afla in situatia in care doresc sa exploreze locuri noi, sa interactioneze cu diverse culturi la nivel artistic, gastronomic, intelectual si nu numai. Poate vrem sa exploram Istanbulul, sa ne aventuram intr-o drumetie prin Roma, sa descoperim frumusetile Cracoviei sau sa ne bucuram de atmosfera romantica a Parisului. Adesea ne-am lasat descurajati de preturile mari pe care companiile aeriene le practica.

Ceea ce multi oameni nu cunosc este ca transporturile aeriene nu sunt singura modalitate de a avea parte de o vacanta memorabila. Putem oricand sa plecam in explorarea Europei cu trenul, intr-o aventura demna de povestit la batranete nepotilor. Cum facem acest lucru? Cu ajutorul unui permis InterRail Pass, ce ne permite sa exploram Europa in lung si-n lat.

Navigare Rapida

Calatoreste pana la 30 de tari 

Istoric InterRail

Pentru Cine este InterRail

Tarile in care se pot folosi permisele InterRail

De unde se pot cumpara biletele InterRail?

Avantajele InterRail

Concluzie 

Istoric Interrail.eu

Probabil ca v-am starnit interesul si vreti sa aflati cine este InterRail. Este vorba despre o companie ce ofera spre vanzare permise pentru tren pentru rezidentii din Europa. Compania nu dispune de un parc feroviar cu trenuri proprii, ci doar faciliteaza munca turistilor, prin realizarea unor cooperari cu companii feroviare din 30 de tari europene.

InterRail isi are sediul central in Olanda, dar dispune de birouri si in Irlanda, Statele Unite ale Americii si Singapore. Se adreseaza cu precadere tinerilor, oferind o gama variata de permise, a caror pret difera in functie de varsta, tipul de permis pentru care se opteaza, modalitatea de calatorie etc. Permisele Eurail ce apartin aceleiasi companii, dar care se adreseaza unui grup tinta diferit, au fost lansate in anul 1959, de atunci castigand tot mai mult teren pe piata de profil.

Pentru cine este Interrail.eu

Permisele InterRail sunt valabile pentru cetatenii europeni, ce doresc sa exploreze continentul. Desigur, exista nu multe situatii in care turistii pot fi eligibili pentru a achizitiona si utiliza un astfel de permis. Spre exemplu, poate fi folosit de cetateni europeni care traiesc in aceeasi tara, de cetateni europeni care treiesc intr-o tara non-europeana, de cetateni non-europeni rezidenti ai unei tari europene si de cetateni europeni-rezidenti intr-o alta tara europeana.

InterRail pune la dispozitia clientilor preturi distincte in functie de categoria de varsta. Oferta companiei include pachete pentru copii, pachete pentru adulti, pachete pentru seniori si pachete pentru familii. De asemenea, clientii au posibilitatea de a alege intre abonamente pentru clasa I si abonamente pentru clasa a II-a.

Tarile in care se pot folosi permisele InterRail

Permisele InterRail sunt valabile in 30 de tari europene: Austria, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Cehia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Macedonia, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Spania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Muntenegru.

In situatia in care optati pentru un permis One Country Pass, este important sa stiti ca pretul acestora variaza in functie de tara in care doriti sa calatoriti. Tarile cu un sistem de transporturi foarte bine dezvoltat sunt mai costisitoare decat cele cu sisteme de transport mai slabe. De pilda, un pass pentru Germania va fi mult mai scump decat unul pentru Serbia.

De unde se pot cumpăra biletele InterRail?

Puteti achizitiona permisele IterRail atat de pe cele doua website-uri oficiale (www.interrail.eu, www.interrail.com). Indiferent de metoda aleasa, recomandarea noastra este sa adresati persoanelor in cauza toata intrebarile si nelamuririle pe care le aveti. In situatia in care optati pentru comanda online, puteti oricand sa intrati in lagatura cu reprezentantii companiei prin email sau retele sociale.

Avantajele InterRail

Principalul beneficiu al permiselor InterRail este reprezentat de flexibilitatea pe care o implica. Desigur, este de preferat sa aveti un plan de calatorie bine stabilit pentru a evita neplacerile, insa il veti putea schimba dupa bunul plac, in functie de modalitatea in care decurge calatoria. Astel, daca sunteti dezamagit de un oras anume, nu trebuie sa pierdeti o zi intreaga acolo. Va intoarceti la gara si mergeti spre urmatoarea destinatie.

De asemenea, aceste permise ofera diverse alte reduceri sau gratuitati. Acestea pot fi valabile pentru transportul cu feribotul, pentru autobuze, muzee sau alte atractii turistice, unitati de cazare etc. Spre exemplu, anumiti turisti au mentionat ca au traversat granita de nord din Finlanda spre Suedia cu autobuzul gratuit, intrucat intre cele doua tari nu exista legatura feroviara.

InterRail include in traseele sale si o parte din trenurile Europei ce va poarta prin niste zone pitoresti, de o frumusete aparte: Glacier  Express, Black Forest Line, Bergen Railway etc. De asemenea, in functie de tipul de tren cu care calatoriti, este foarte posibil sa aveti surpriza de a avea parte de priza pentru laptop, conexiune wi-fi, vagoane bar sau chiar restaurant. Astfel, veti putea calatori in conditii confortabile, iar timpul va trece rapid.

  Concluzie

  Indiferent de tipul de permis pentru care optati, InterRail va ofera acea experienta pe care v-o veti aminti mereu cu drag. Nimic nu se compara cu aventura de a descoperi Europa cu rucsacul in spate, iar daca planuiti sa faceti asta alaturi de mai multi prieteni, cu siguranta experienta va fi una memorabila.

  Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

  Exploreaza pana la 30 de tari cu Global PassExploreaza o tara in detaliu cu Country Pass

  Gata de o aventura? Bucura-te de frumusetiile Europei cu trenul

  Global PassCountry Pass